Leiderschap
en Organisatie
ontwikkeling

Leiderschap voor nu en de toekomst

Wil jij met jouw organisatie klaar staan voor de uitdagingen van nu en de toekomst?

Organisatieontwikkeling is complexer en gaat sneller dan ooit. Klanten vragen om innovatieve oplossingen, implementatie van andere sturing en andere businessmodellen, samenwerking wordt steeds complexer. Best ingewikkeld, want hoe pak je dat dan aan?

→ Hoe geef je genoeg vrijheid en verantwoordelijkheid aan je collega’s maar ook genoeg houvast?

→ Hoe kan ik slim inzetten op innovatie maar ook stabiel blijven leveren aan de klant?

→ Hoe ga ik om met alle belangen die zichtbaar en onzichtbaar spelen?

Lees hieronder hoe je kunt dealen met wat het betekent om leidinggevende te zijn in deze uitdagende tijd.

Mindset veranderen
Zorgen dat je organisatie excelleert in een veranderende wereld vraagt om een andere zienswijze, andersoortige interventies, op meerdere niveaus van ontwikkelingen binnen je organisatie. Ik geef je daarvoor vier belangrijke ingrediënten:

  • Purpose. Elke organisatie heeft een duidelijke purpose nodig: Jullie toevoegde waarde aan de maatschappij. Een hoger doel waar mensen zich aan willen verbinden. Een doel met leidende principes die gedrag en (organisatie)ontwikkeling aansturen.
  • Samen leren. Werk dagelijks aan betere, andere en intensievere samenwerking. Met je eigen teamleden, andere disciplines binnen de organisatie en met andere organisaties in je krachtenveld.
  • Dieper leren. Investeer in meer zelfkennis en intrinsiek houvast van leiders en iedereen die de organisatie wil laten bijdragen aan de maatschappij, ook in stormachtige tijden.
  • Wendbaar en weerbaar. Zorg voor organisatie- en samenwerkingsvormen die flexibiliteit ondersteunen en zorgen dat je anti-fragiel wordt: van elke misser wordt slimmer en weerbaarder.

Hieronder een aantal cases uit de praktijk.
Welke situatie herken je zelf?

Flexibel en daadkrachtig sturen in een veranderende omgeving

Na eindeloos vergaderen nog geen besluit, dit duurt te lang en levert geen resultaat op. Of je staat voor een nieuwe opgave, en je bent op zoek naar een goede manier om te implementeren, sturen en je stakeholders te betrekken.

Lees meer
Duidelijke koers en daarbij passende besluitvorming bespaart tijd, geld en veel negatieve energie. Ik nam een stuurgroep mee in verschillende manieren van besluiten (Consent, Integratief, Inclusief) om te ervaren welke binnen hun bedrijfsvoering het beste werkt. Daarna help ik je met een passende manier van sturen, bijvoorbeeld met gebruik van Scrum, Projecten en Programma’s. Of juist een 24-uurs sessie om tot de kern te komen.
Lees klantervaring →

Organiseren en sturen bij groei of krimp.

Een managementlaag wordt opgeheven. Hoe zorgen we voor een vlotte aansturing, zodat effectiviteit op peil blijft en medewerkers zelf verantwoordelijkheid nemen in hun nieuwe rol?

Lees meer
De nieuwe organisatiestructuur gaat alleen werken als er expliciet aandacht is voor de gedragskant van de transformatie. Met een mix van verschillende veranderkundige interventies ondersteun ik jullie als veranderteam, maar ook jullie collega’s op de werkvloer. We zorgen ervoor dat iedereen weet wat hem/haar te doen staat en zich snel vertrouwd voelt in de nieuwe situatie. Ook nadat de verandering heeft plaatsgevonden help ik jullie als sparringpartner om bij te sturen waar nodig.
Lees klantervaring →

MD-Programma voor Leiders die Persoonlijk Leiderschap ontketenen.

Jullie leiderschap schiet alle kanten op, onderlinge verbinding, duidelijke doelen en de juiste vaardigheden ontbreken. Leer samen grote opgaven te dragen met oog voor jezelf en elkaar.

Lees meer
Leer met jezelf te verbinden en vanuit daar authentiek met jouw teams te verbinden. Leer hoe jullie samen slim besluiten, ook als het lastig wordt. In een geïntegreerd programma heb je impact als MT, en als manager, met direct voelbare resultaten. Laat jouw mensen hun talenten ontdekken en daag ze uit tot persoonlijke groeidoelstellingen. Ik sta naast je en geef je praktische ondersteuning die leiden tot rendabele overleggen, innovatief gedrag en meer feedback in de samenwerking.

Hardnekkig en on (be) grijpbare problemen

Dat ene organisatie-onderdeel waar het maar niet loopt, ondanks goede mensen. Er is weerstand tegen een solide plan, functies met een hoog verloop, fusie- of cultuurtrajecten die na talloze sessies niet slagen, reorganisaties die nog jaren schuren, eindeloze wij-zij conflicten…

Lees meer
Allemaal vraagstukken waar systemische interventies voor nieuwe inzichten en opluchting kunnen zorgen. Hier draait het om een dieper niveau van groepsdynamiek. Zoals brandnetels een disbalans in een bos aantonen, laat weerstand binnen een team of organisatie voelen dat iets niet klopt. Met korte maar hele impactvolle sessies ontdekken we waar ruimte voor verbetering ligt. Dat kan met je team, maar je kunt ook een teamvraag inbrengen zonder je team.
Lees meer over Deepdive Events →

Bewezen effectieve aanpak

Door uit te zoomen kijk ik naar de systemische oorzaak, en doe ik korte interventies met diep en duurzaam effect. Daarna zoomen in en bekijken we samen stap voor stap wat er nodig is om jullie groeipotentieel ruimte te geven. Met een mix van interventies uit het changemanagement help ik jullie om een lerende organisatie te worden, die steeds beter wordt. Met rake diepgaande interventies en hele praktische direct toepasbare interventies leggen we zo samen het fundament voor nieuwe groei.

Lees hier wat de toekomst van jou en je organisatie vraagt

Visie op de organisatie van morgen: 4 speerpunten voor jou Download de whitepaper →