Team
ontwikkeling

Praktische methodes en krachtige rituelen.

Samen kom je verder

Wil jij verder komen met je team? Beter samenwerken, aansprekende resultaten en meer eigenaarschap? En ontbreekt je een goede aanpak om stappen te zetten?

Laten we er samen aan werken dat jou team optimaal functioneert en jullie samen met plezier resultaten halen. Hieronder lees je 4 belangrijke uitgangspunten in onze aanpak. 

Wil je een vlotte analyse in hoeverre jouw team al High Performing is, en waar jullie nog kunnen versterken? Doe de Teamscan of lees de whitepaper voor inspiratie over teamontwikkeling.

Weten hoe jullie een High Performing Team kunnen worden? Klik hier voor de Teamscan →

Visie en aanpak Teamontwikkeling
Download PDF →

Moeten jouw teamleden vooral werken aan professionele vaardigheden? Klik hier voor een overzicht

Undongo verzorgt veel verschillende teamtrajecten:

Nieuwe of samengevoegde teams:
Verbinding & richting.

Je bent net gestart als team of projectgroep. Je kent elkaar nog niet echt, en nog niet iedereen weet precies wat jullie samen te doen staat. Wie, wat, waar, wanneer, waar moeten we beginnen?

Lees meer
Jullie groeien van ‘vers en ongestructureerd’ naar een hecht team dat werkt in een flow. Samen helpen we teamleden om hun talenten te matchen, heldere doelen en targets te formuleren en stimuleer onderlinge verbinding en vertrouwen. Dit voorkomt onduidelijkheden in rollen en taken. Het zorgt voor een snellere acceleratie naar sterk en resultaatgericht teamwork. Let’s go!
Lees klantervaring →

‘Elephant in the room’

Je voelt aan alles dat er ‘roze olifanten’ in de ruimte staan. Problemen of wensen die niemand wil of durft te bespreken. Elke keer komt het weer boven. Wat je ook doet, je krijgt er geen grip op. Terwijl je ziet dat het iedereen bakken met energie kost. Laat mij je helpen.

Lees meer
Impactvolle Systemische interventies of Deep Democracy sessies zorgen dat het team zelf de hete hangijzers op tafel legt, teamleden zich kwetsbaar durven op te stellen en het onderling vertrouwen terugkomt. De verstandhouding en communicatie binnen je team gaan met sprongen vooruit. Meer goede feedback naar elkaar zorgt voor groei als persoon en team. Van lelijk eendje naar paradepaardje.

Lees klantenervaring →

Project of programma-teams: resultaatgericht sturen met oog voor de omgeving

De kennis en ervaring is in huis, iedereen wil hard werken en vindt elkaar aardig. Maar het schiet alle kanten op, resultaten worden te laat of met matige kwaliteit opgeleverd. Sturing en het nakomen van afspraken gebeurt nauwelijks. Hoe krijg je er als manager, projectleider of opdrachtgever grip op? Een heidag of praktijkgericht programma zorgt dat je snel beter gaat samenwerken.

Lees meer
We krijgen jouw team up and running met een mix van o.a. Teamcoaching, vaardigheidstraining en on the job coaching. We werken aan Continu verbeteren met behulp van een PDCA-cyclus. Dit zorgt voor rust en meer werkplezier. Door overzicht en focus op resultaat komt er weer flow in de samenwerking
Lees klantervaring →

Sterke Teams en Zelfsturing

De vraagstukken voor de professionals in je team worden complexer en taaier. Dat vraagt meer en andere dingen van het team, waardoor het soms ook wat stroef loopt in de samenwerking: spelmatig gedrag, altijd dezelfde die de boventoon voert, en talenten worden onvoldoende benut. Je hebt als manager niet de kennis en tijd om overal betrokken bij te zijn….

Lees meer
Tijd dat ze meer zelf gaan sturen. Bedenk dat het in de toekomst steeds vaker nodig zal zijn. Ik help teamleden om zich persoonlijk te verdiepen, en elkaar beter te leren kennen, bijvoorbeeld met een Teamscan van TMA of Lencioni. Ze verbinden zich intrinsiek en werken schouder aan schouder voor het gezamenlijke doel. Ze krijgen zelfvertrouwen in gedeeld leiderschap en lossen spannende situaties in de onderstroom zelf op.

Lees klantenervaring →

Heb je een andere vraag?

Bel of e-mail me om te sparren en je vraagstuk helder te krijgen.

Of kun je als leider zelf wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld in het leidinggeven op afstand?

Lees hier over Persoonlijke coaching of Leiderschap